Saunarakennuksen ulko-ovi oli aika alkeellinen viritys. Ovessa ollut Abloy-lukko oli kai joskus mennyt rikki ja sen tilalle oli lätkäisty "välikainen" vanhanmallin lukkohaka aspeineen. Kertavetäisyllä olisi moisen lukkohärvelin vetänyt irti. Sen lisäksi ovi oli eristämätön ja kiero - ei pysynyt auki eikä kiinni. Meidän mittapuun mukaan siis vaihtokamaa. Perinteistä mökkiovea en tuohon reikään halunnut yksinkertaisesti siksi, että ne ovat todella rumia. Etsiskeltiin siis oikeaa ulko-ovea, mutta hinnat hirvittivät. Viimein Bauhausin kuvastosta löytyi tarjousyksilö, joka oli kelpoinen. Hintaa reilu 300 euroa, lukko ja muut härvelit siihen päälle niin lähemmäs viisisataa köyhdyttiin. Mutta kyllähän tämä

ovi%20vaihdettu-normal.jpg

näyttää sen viissatasen verran paremmalta kuin se entinen:

vanha%20ovi-normal.jpg

Vaikka uudessa ovessa on vain neljä pientä ikkunaa, antaa se silti vähän lisävaloa saunakamariin. Koko rakennuksen ryhti koheni uuden oven myötä.

Oven vaihdon jälkeen pahvitin loput saunakamarista ja tarkistin vielä ettei Eko-pahviin jää naulanreikiä tms. Sitten alkoikin seinäpanelien asennus. Panelit piti saada johonkin kiinni. Ekopahvin päälle asennettiin vaakalaudat, johon paneelit saa kiinnitettyä niin että ne eivät ala pullistelemaan.

seinien%20koolaus-normal.jpg

Ja sitten ensimmäistä lautaa kiinnittämään...

seinien%20panelointi1-normal.jpg

Vaikka mökkimme on sähkötön, pystyimme käyttämään paneleiden kiinnittämiseen paineilmanaulaimia, kun uskollinen vanha palvelijamme, Hondan 2200 W agregaatti jaksoi pyörittää veljeni F.lli Ghiotton kompressoria. Nopeutti muuten hommaa melkolailla ja oletettavasti säästi myös parilta jännetuppitulehdukselta... Panelit pontista kiinni niin naulausjälkiä jäi pintaan minimaalisesti. Näissä hommissa meni pari päivää.