Kesä saapui viimein ja meillähän oli jo suunnitelma valmiina loman ajalle: terassi saunan eteen. Mieheni kysyi, kuinka suuren terassin haluan. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: mahdollisimman suuren!

Lähtötilanteessa saunan vanha terassi riipaistiin pois. Oli sen verran laho laitos, että poistaminen vei ehkä kymmenen minuuttia. Väliaikaiset portaat laitettiin, jotta päästään saunaan suht helposti.

l%C3%A4ht%C3%B6tilanne%20terde.jpg

Pihasta oli jo aikaisemmin kaadettu useita isoja puita, ja terassin paikalla oli kaksi isoa koivun kantoa. Koska terassin alta piti myös siirtää maita, soittelin kaivinkoneurakoitsijoille etsien suht pientä kaivuria, jolla saisi myös kannot poistettua. Sopiva kone löytyikin: kumitelainen, kevyt kone jossa myös kannonmurskain. 

multaapihaan.jpg

Olin mielessäni ajatellut, että pihan muotoilu muilta osin jätetään ensi kesän hommiksi, mutta siippa oli toista mieltä. Niinpä pihaan ajettiin sorakuorman lisäksi nuppikuorman verran ruokamultaa. Tämä osoittautui hyväksi päätökseksi,sillä saimme pihan lopulta tasoilteltua ja uuden ruohonsiemenen kylvettyä jo tänä kesänä. Ennen levitystä oli kyllä äiti-ihmisellä havaittavissa lievää turhautumista, koska sateiden aikaan tuo multakasa oli pikkupoikamme rakkain leikkipaikka ja mökissä hirveä siivo multapaakkuineen. 

Terassin pohjan tasoittelun jälkeen alkoi pohjien teko: soraa ja lecaharkkoja. Mittaushommissa oli mukana koko miesväki!

P1040444.jpg

Terassin runko tehtiin astetta jämerämmästä tavarasta - saimme sukulaiseltamme todella järeitä hirsitolppia (kuvassa oikealla). Eipähän terassi tule antamaa periksi ihan vähässä kummassa. Pohjaristikko nousi kahdessa päivässä ja kolmantena päivänä päästiin jo lavalautojen asentamiseen. Oli vaikea ymmärtää, että rakentaminen käy näin nopeasti - vanhaa korjatessa kaikki työvaiheet ovat vieneet moninkertaisesti aikaa.

ty%C3%B6nalla2.jpg