Olimme jo vuosia sitten huomanneet, että uuden rakentaminen olisi paljon helpompaa ja nopeampaa kuin vanhan (etenkin köyhinä aikoina heikoista värkeistä rakennetun) rakennuksen korjaaminen.

Tuo huomio piti saunarakennuksen suhteen paikkansa lähes joka asiassa ja etenkin saunan laipiossa. Se oli onnistuttu tekemään järkyttävän kieroksi. Niinpä sen koolaus vaati useamman tuumaustauon ja "piirustukset Työmiesaskin kanteen", ennen kuin päästiin perille siitä, mistä lähdetään liikkeelle, kuinka paljon ja minkälaista puutavaraa tarvitaan. Jostakinhan sitä oli liikkelle lähdettävä - vaikka tästä. Katon vanha koolaus heitti lähes kymmenen senttiä... huh sentään.

katon%20kierous1-normal.jpg

Huomattakoon, että välikaton yläpuolelle laitetaan vielä Ekopahvi ja Ekovilla, eli noin hyvää tuuletusta sinne ei tule jäämään mitä kuvasta voisi yhtäkkiä päätellä :)

Päivän aherruksen jälkeen koolaus saatiin tehtyä koko alalle:

katon%20koolaus-normal.jpg

Mietitiin, laitetaanko Ekopahvi myös tähän koolauksen ja kattopaneelin väliin, mutta yksi Ekopahvikerros pitäisi olla riittävä, eikä rakennuksella kuitenkaan ole talvikäyttöä, joten siinäkään mielessä ylitiivistä ei tarvitse tehdä.

Joten seuraavana päivänä päästiin asiaan: 

kattoa2-normal.jpg

Katto tehtiin MDF-paneelista, sävy puhdas valkoinen. Homma käytti todella nopeasti ja iltapäivästä katto oli valmis. Tässä kohtaa koko jengillä pääsi helpotuksen huokaus - ne kaikista isoimmat hommat ovat nyt purkissa!