Viikonloppuna saunakamarin lattia sai toisen kerroksen maalia ja yllätyttiin positiivisesti - näyttää siltä, että kolmatta kerrosta ei tarvita. Tuntuu aivan mahtavalta huomata, että jäljellä on enää pienempiä töitä. Siis saunakamarin osalta tietenkin! Puuhaa paikassa tulee riittämään vielä moneksi vuodeksi. Ehkä tahti kuitenkin hieman höllentyy, olisi mukava ehtiä nautiskelemaan myös vapaa-ajasta eikä pelkästään viettämään kaikki lomat tehden töitä aamusta iltaan. Laiskuuttako?

saunakamari%20ikkunat-normal.jpg

Niitä mainitsemiani pienempiä töitä näkyy ylläolevassa kuvassa - oikealla oleva vaakaikkuna vaatii vielä pari maalikerrosta. Takaseinän ikkunan karmit saatiin kyllä loman aikana fiksattua ja maalattua, mutta pokia ei ehditty kunnostamaan lainkaan. Ulompi kerros, joka kuvassa on paikallaan, on vielä täysin käsittelemättä. Sisempi kerros pokia matkasi kotiin kunnostukseen. Pokat oli maalattu luultavasti jollain omatekoisella (luultavasti munatempera tms.) maalilla, joka lähti maalia poistaessa pois tosi kevyellä rapsutuksella. Silti poistin vanhan maalin huolella, jotta uusi maali tarttuu paremmin. Kaksi ruutua oli hieman rikki, niihin pitää leikkauttaa uudet "pellit", kuten isoveljeni ikkunalaseja kutsuu. Taidan kysäistä apua appiukoltani, joka on ihan huippu ikkunalasin leikkaaja. Itsellä voisi mennä harjoitellessa pari neliötä lasia haaskiin... Luvassa on taas myös ikkunan kittausta - se taas on hommaa jota tykkään tehdä!

Tässä vielä yleiskuva melkein valmiista saunakamarista!

saunakamari%20valmiihko-normal.jpg

Värit ovat todella vaaleat ja samaa linjaa ajattelin noudattaa useimpien huonekalujen kanssa. Myös uudet nokiluukut tulevat olemaan valkoiset. Väriä tilaan ajattelin tuoda tekstiileillä. Ne voi helposti vaihtaa jos alkaa kyllästyttää ja kun isot pinnat ovat vaaleita, saa vähän virtaa vievillä led-valaisimillakin kummasti valaistua syysiltoja.

Onhan tämä tila hieman muuttanut ilmettään verrattuna tähän keväällä 2008 otettuun kuvaan:

saunakamari%20sis%C3%A4lt%C3%A4-normal.j

Näitä vertaillessa tajuaa että homma on tosiaan ollut vaivan väärti!