Saunan lattiavalun piti kuivaa useampi viikko ennen maalaamista (Betolux). Valun kuivuttua kävelyä kunnolla kestäväksi siippa veti palomuuriin antiikkilaastin.

P1020224-normal.jpg.

Kyllähän se vähän kirkasti ilmettä. Laasti peitti hienosti tummuneen muurin, eikä kuivuttuaan enää kuultanut läpikään (tässä kuvassa vielä osin märkä laasti).

P1020228-normal.jpg

Seuravaaksi ohjelmassa oli seinien ja sisäkaton laitto. Alumiinipaperi teippauksineen ja ilmarimat paikalleen, sitten sävytetyllä Supi saunasuojalla vaaleaksi käsitellyt paneelit paikalleen. Työn jäljen tarkastus käynnissä alakulmassa - maukuen hyväksytty :D

saunan%20panelointi-normal.jpg

Jälleen kerran murheita aiheutti vanhan rakennuksen vinous, mutta "minkä seinä heittää, sen rima peittää" pätee tässäkin tapauksessa. Onneksi ei sentään tarvinnut mitään erikoisleveitä rimoja käyttää, vaan ihan normilevyisillä pärjättiin.

Saunakamarin puolella palomuurit oli joskus 60-70 luvun taitteessa maalattu vaalean sinisellä ja vaalean punaisella maalilla. Ei oikein iskenyt meidän makuun, joten rappasin rautaharjalla kaiken irtonaisen pois ja antiikkilaasti päälle. Teimme jo muutama vuosi sitten koerappauksen  yhdelle seinäpätkälle selvittääksemme, pysyykö antiikkilaasti maalatussa pinnassa tilassa, joka on talvet lämmittämättä. Pysyy hyvin, kun vain irtonaisen maalin hiertää pois. Pintaviimeistelyyn käytimme autonpesuharjaa!

P1020227-normal.jpg

Syksyn joutui turhankin pian, mutta lattia saatiin toki maalattua elokuun loppupuolella ja siipan kotona rakentamat uudet lauteet vietiin ennen pakkasia mökille. Kesälle 2013 jäi lauteiden eturimoitusten teko ja oven käsittely saunasuojalla ja itse saunakamarin puolen laitto: seinät aukaistaan, lisätään eristettä ja levytetään, yksinkertaiset ikkunat vaihdetaan kolminkertaisiin, ulko-ovi vaihdetaan jne. 

Toivottavasti saamme edes osan suunnitelluista hommista tehtyä - entinen tahti on nyt mennyttä, kun mökille saapuu ensimmäistä kesäänsä viettämään pikkuisäntä. Tilukset on jo tarkastettu, tosin tarkastaja nukkui melkein koko mökkeilyn ajan.

P1020567-normal.jpg