Otsikon voi ymmärtää monella tavalla. Työt ovat alkaneet, mutta uudessa osoitteessa. Blogin päivitystauon aikana tuli muutettua reilut 300 kilometriä lähemmäksi mökkiä. Siis kävi satumainen onni ja molemmille löytyi - vieläpä yhtä aikaa - uudet työpaikat vanhoilta kotikulmilta. Kiitokset rakkaille ystäville, joiden vinkistä koko muutosprosessi sai alkunsa! Ja kyllähän mökkibisneskin etenee paremmin, kun matkaa on nyt vain kolmen vartin verran.

Mökki sai kesän lopuksi vielä uutta maalia. Tässä kuvassa yläkolmio ja seinän oikeanpuoleinen yläosa olivat vielä maalaamatta. Miten kulunut vanha maalipinta olikaan!

P1000785-normal.jpg

Räystäänaluslautojen maalaaminen terävöitti mökin ulkonäköä:

P1000992-normal.jpg

(Toivottavasti työsuojeluihmiset sulkevat silmänsä ylläolevan kuvan kohdalla, kun siippa tekee tikastöitä 3,5 metrissä...)

Sisällä saatiin keittiökaappeja seinälle, vaikka osa niistä olikin vielä kunnostuspajalla (= lue saunakamarissa).

P1000988-normal.jpg

Kuvassa vaaleansininen väri näyttää terävältä, mutta luonnossa väri on leppeä ja sopii hyvin mökin tunnelmaan. Muuton yhteydessä kotonamme ollut piironki sai uuden kodin arvoisestaan ympäristöstä. Myös paperilaskoskaihtimet ja verhot pääsivät seinälle. Ruokapöytä ja tuolit ovat väliaikaisesti tuvassa, jotta saunakamariin sai tilaa keittiökaappien kunnostukseen.

P1000989-normal.jpg

ja alunperin oranssi lipasto on vaihtanut väriään:

 piironki%20valk-normal.jpg

Matot ovat vielä etsinnässä, enkä ole pitänyt mitään kiirettä, koska niiden väri täytyy valita huolellisesti. (Kuvan kaltaisia tummanruskeita ne tuskin tulevat olemaan.) Jo nyt tuvassa on ihanan rauhaisa tunnelma, joka varmasti vielä syvenee, kun sisustus saadaan harmonisoitua. Sillankorva on aikamatka 50-luvulle.

Heinäkuun puolivälissä tapahtuneen muuton jälkeen olimme ilman nettiyhteyttä komeat kuusi viikkoa. Nettiyhteyden avautuminen paljasti myös mukavan yllätyksen: blogimme oli saanut kunniamaininnan Vasara ja nauloja -blogista.

blogger%20award-normal.jpg

Kunniamaininnan lunastamiseen liittyy seitsemän asiaa, jotka bloginpitäjän täytyy paljastaa itsestään:

  1. Siippa on meillä se pedantti ja minä huomattavasti suurpiirteisempi.
  2. Meillä ei Sillankorvan remonttia aloitettaessa ollut mitään kokemusta rakentamisesta, eikä varsinkaan vanhan korjaamisesta. Onneksi – olisi voinut jäädä aloittamatta jos olisi tiedetty, mihin ryhdytään (asuimme projektin alussa lähes 400 kilometrin päässä mökiltä).
  3. Kertaakaan ei ole tämän projektin puitteissa itketty, mutta muutama valikoitu sana on päässyt kun vasara on livahtanut naulan sijasta peukalonkynteen.
  4. Mökkeily osoittautui tosi koukuttavaksi hommaksi, vaikka mökkitien päässä odottaa meitä vielä vuosia liikuttava työleiri.
  5. Keittiökaappien tarpeessa kaivoin naftaliinista myös entisöintikamani ja huomasin, kuinka kivaa onkaan, kun on muitakin harrastuksia kuin työ…
  6. Vaikka ollaan oltu yhdessä yli seitsemän vuotta, ei olla riidelty kertaakaan toista haukkuen, kinasteltu sen sijaan tuon tuosta 
  7. Mökin takana olevalle peltotöyräälle voisi siirtää jonkin vanhan hirsitalon kehikon mökkiaihioksi ja nykyinen tupa jäisi vierasmökiksi… eli tämänsorttinen hulluus on iskenyt ja se pahenee koko ajan.

Seurailen blogeja, mutta kommentteja tulee jätettyä tosi harvoin. Tämä blogitunnustus menee meiltä Ainolle, jonka sivuilta löytyy monenlaista herkkua keliaakikolle (johon porukkaan itse kuulun). Ainon blogi: http://keliakia.blogspot.com/