Mökkeily ja jonkinmoinen eräelämäkin on aina ollut sydäntä lähellä. Pitemmät lomat ovat kuluneet Suomussalmella Mikon vanhempien mökillä ja Utajärvellä on kalasteltu ja marjastettu Isokivijärven maisemissa.

Tammikuun 2008 lopussa velipoika ilmoitteli, että oli löytänyt tosi kivan mökin, joka olisi hyvälle ostajalle kaupan edullisesti. Helmikuun alussa kävimme katsomassa paikkaa puolipimeässä ja vain ulkoapäin - ja myytyjä oltiin. Tontti oli kiva ja mökki, vaikkakin selkeästi remonttia huutavana, myös perusteiltaan ok-kunnossa. Sovimme myyjän kanssa, että teemme kaupat pääsiäisen aikaan, kun olemme käymässä Oulun seudulla.


Niin meistä tuli Sillankorvan omistajia. Tulevan mökkiparatiisimme muodostavat 25 neliön vuonna 1950 rakennettu hirsimökki,

 

1546939.jpg


saunarakennus jossa pukuhuoneen lisäksi suurehko saunakamari
 

1546970.jpg


ja purkukuntoiset huussi ja halkoliiteri. Tontilla on vesijohto, mutta ei sähköjä ja tontin pinta-ala on noin 2500 neliötä.

Kävimme siis rakennuksissa sisällä vasta, kun kaupat oli jo tehty. Tiesimme jo etukäteen, että vähintäänkin mökkiä pitää nostaa ja vesikatto uusia. Eli ei aivan ostettu sikaa säkissä, mutta eipä paljon muutenkaan!