Mitään kaunista ei voi noin vain ohittaa.

Teekannu on Arabian malli KF. Erään sisareni tuttavan peruja, ja on moitteettomassa kunnossa. Näitä on itse asiassa kaksi, tämä on se isompi. Pienemmästä on kansi hukkunut.

kannu1.jpg

Arabian maljakko on saanut siipeensä, mutta pitää vettä ja on siis käyttökuntoinen.

maljakko.jpg

 

Kiltan vati ja rottinkialusta ovat siskon roskikseen joutumiselta pelastamat, naarmuttomat. Sinisen kannun ostin kirppikseltä joskus reilut 10 vuotta sitten, maksoi 30 mk.

kilta.jpg

Arabian Aatami on ollut perheenjäsen pian 20 vuotta. Se löytyi kaapista hylättynä mutteripurkiksi ilman kantta. Kansi löytyi myöhemmin samaisen kaapin perukoilta ja ihme kyllä kumpikin naarmuttomina... käsittämätöntä. Jos rasian muoto näyttää tutulta, niin Apila- ja Paratiisi-sarjat ovat samaa mallia eri koristeella. Tästä on olemassa myös malli Eva, joka käsittääkseni ihan valkoinen.

aatami.jpg

Miss Heluna, Arabian kannu malli KL2, muutti meille Englannista, jossa sitä on pidetty kuin kukkaa kämmenellä. Pari pikku naarmua ulkopinnassa, mutta ei lainkaan krakeloitumaa.

heluna.jpg

Orri, Arabian malli FL, on vähän viallinen mutta niin söpö.

orri.jpg

Teini-ikäisenä tamperelaiselta kirpputorilta viidellä markalla ostettu pieni Arabian teekannu. On erinomaisessa kunnossa. Niin ruma että on jo kaunis.

kannu.jpg

Soossniippa, Arabian piippuleima.

P1000391.jpg

Kirjassa on hauskoja reseptejä, tarpeina mm. "pestyä voita". Kirjan ohjeilla on leivottu ja hyvää on tullut.

kirja.jpg

Nämä ovat Hollannin kirpparilöytöjä, hintaa taisi olla noin 0,50 euroa kummallakin.

P1000385.jpg