Jälleen kerran viikonlopun koittaessa työleirillämme alkoi tapahtumaan. Päätyseinän ikkunat ovat alkuperäiset - yksilasiset ja ne olisivat olleet perusteellisen kunnostuksen tarpeessa, kuten kuvasta näkyy.

ikkuna%20vanha-normal.jpg

Kun meille tarjoutui mahdollisuus saada puretusta talosta lähes samankokoiset ikkunat jotka ovat kolminkertaisella lasilla, ei vaihtamista tarvinnut edes harkita. Aviomies oli jo aikaisemmin vaihtanut samanlaisen ikkunan löylyhuoneeseen. Ikkunoiden vaihdon jälkeen miehet alkoivat asentamaan seiniin villoja. Tässä kuva uudesta ikkunasta.

ikkuna%20uus-normal.jpg

 Villojen laitto oli isotöistä ja vaati todella paljon palasten leikkaamista, koska rakennuksen pystöt on asennettu eri leveyksille. Mutta iltakuudelta tämäkin homma oli saatettu päätökseen. Urakan päätteeksi siivoilin jätteitä ja lämmitin saunan. Ihana pestä pois villapölyt. Täytyy kehua tuota Ekovillaa - vaikka se toki pöliseekin, niin on se huomattavasti mukavampaa käsitellä kuin perinteinen eristysvilla. Etenkin tässä kohteessa lasivillan laitto olisi ollut karmeaa puuhaa, kun leikattavaa oli niin paljon. Aikamoiselta kutinalta säästyttiin Ekovillaa käyttämällä.

Sunnuntaiaamuna pikkumies päätti ottaa maratonmittaiset aamupäikkärit, joten me aloitimme Ekopahvin asennuksen. Parissa tunnissa saimmekin tehtyä puolet urakasta.

pahvi-normal.jpg

Pahvin asentaminen on suhteellisen nopeaa. Saumakohdat pitää tiivistää oikeanlaisella teipillä. Sen laittaminen etenkin nurkkiin on hidasta, mutta homma kannattaa tehdä kunnolla että seinistä tulee oikealla tavalla tiiviit.