Perjantaina pojat kävivät katon kimppuun: Antti, Mikko, Pekka ja Tauno purkivat vanhan katon pois. Ruoteet jätettiin, koska ne kävivät hyvästä pohjasta.

1809653.jpg


Perjantain purkuhommien jälkeen oli mukava päästä rakentamisen pariin. Räystäitä jatkettiin parikymmentä senttiä. Aluskate saatiin paikalleen lauantaina - onneksi, sillä jo sunnuntaina tuli vettä kaatamalla. Meillä oli siis tuuria, kun juuri noina kriittisinä 2 päivänä, jolloin katto oli auki, ei satanut pisaraakaan.

Maanantaina 30.6. oli paikalla talkooporukkaa: Tauno, Otto, Antti ja Tuula. Me Tuulan kanssa poistimme ikkunanpokista maalia ja pojat jatkoivat katonpohjan tekoa. Tämä homma tulee viemään aikaa...

1809654.jpg


3.7. Tane ja Mikko laittoivat mökkiin peltikaton!

1809658.jpg


Siitä tuli hieno. Nyt mökki näyttää jo aika kopsakalta. Perjantaina 4.7. päästiin sisähommiin, eli valettiin uunin ympärille uusi harkko, koska entinen oli ladottu kivistä, eikä näin ollen ollut vakuuttavan jämäkkä. Työssä jälleen Mikko, Tane, Antti ja Otto.

Viikonloppuna pidettiin vähän vapaata. Käytiin Utajärvellä kotiseutupäivien toritapahtumassa ja lähdettiin Suomussalmelle Taiston ja Esterin luo. Alkuviikosta piti taas joutua mökkityömaalle, koska lattianniskat odottivat tekijäänsä. Ennen niskojen tekoa minä pesin mökin seinät sisäpuolelta kidesoodaliuoksella - vesi oli sitten likaista!

Niskojen laitossa meni kolme päivää, mutta ilmeisen hyvä tuli. Vain yksi päivä meni lattian viimeistelyyn. Ensiksi tehtiin lattian pohja. Siihen tarvittiin runsaasti laudanpätkiä, Antti hoiti sirkkelihommat.

1809665.jpg


Sitten ladottiin niskojen väliin laudat.

1809663.jpg


Noiden lautojen päälle leikattiin tervapahvi, sitten reilu kerros Ekovillaa ja päälle vielä teipillä tiivistetty pahvi katkaisemaan tuulta.

Lattiapohjan päälle sitten asennettiin lankut - oli muuten aika palapeliä, kun vanhoista lankuista piti sommitella lattiaa... mutta hyvin onnistui ja illan hämärissä Mikko ja Antti paukuttivat viimeiset naulat paikalleen!