Kesäloma alkoi heinäkuun puolivälin jälkeen. Oltiin käyty parina viikonloppuna laittamassa hommia alulle mökkityömaalla. Lisäksi olimme kunnostaneet iltaisin ikkunanpokia, jotta loman aikana voitaisiin keskittyä muuhun rakentamiseen. Edellä mainittu osoittautui nerokkaaksi ratkaisuksi, koska loman ajalle ehti kertyä työtä ihan riittämiin. Päivät venähtivät helposti 10-12 tuntisiksi. Kun remppapäivän päätteeksi kävi saunassa, niin ei tarvinnut paljon uniukkoa odotella Nauru Eikä tälläkään lomalla ehditty edes kyläileen... jos sitä ensi kesänä jo ehtisi?

Mutta eihän se loma hukkaan toki mennyt. Meillä on nyt tällä lomalla talkooporukalla pystytetty hieno rankalato. Se, kuten myös viime kesän satoa oleva uusi huussi ovat miehen isän tekemiä ja siksi erityisen arvokkaita! Huussi ja lato korvaavat tontin vanhat vastaavat rakennukset.

042.jpg

 

Mökin seinien käsittely oli sitten lopulta "pelkkä" hiominen. Pelkkä-sana lainausmerkeissä siksi, että homma kesti useita päiviä ja pöly lensi kuin hiekka Saharan myrskyssä. Mutta aika hyvä siitä tuli:

009.jpg

- vai huomaatteko mitään eroa? Seinäpinnat olivat niin pahoin eri sävyisiä erilaisten vuosien mittaan tehtyjen korjaustoimenpiteiden seurauksena, että niitä ei voinut jättää entiselleen. Maalaamalla seinät valkeiksi olisi mökistä tullut todella valoisa, mutta en ollut valmis niin peruuttamattomaan ratkaisuun. Ehkä käsittelen seinät vielä jossain vaiheessa jollain öljyllä?

Kun seinät oli käsitelty, alkoi piipun fiksaaminen ja takan pystyttäminen. Piippuun vedettiin saneerauslaasti jonka päälle tuli slammaus. Takka pystytettiin ja slammattiin myös valkoisella antiikkilaastilla. Keittiön puolelle ei tehty puuhellaa, vaan laatoitukselle tulevat kaasuhella/uuni ja kaasujääkaappi.

040.jpg

Tältä näytti piippu ennen slammausta...

050.jpg

... ja kuva takasta ja piipusta slammauksen jälkeen. Vaalea väri oli hyvä veto. Ostin kuitenkin alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen tummat lattialaatat. Hieman jännitti, olisiko lopputulos hyvä, mutta näyttäähän tuo aika kivalta. Tämä kuva on vähän tumma kun iltasella otin.

Myös ulkopuolella on tapahtunut "pientä muutosta" - eli meillä on nyt veranta.

veranta07062009.jpg

Jossain vaiheessa veranta näytti tältä...

055.jpg

... ja viimeisenä lomapäivänä tältä. 

Ja ulkopuolelta veranta näyttää tältä. Tuo ovi pitää vielä hioa, pakkeloida ja maalata! Tarvitaan vielä rännit ja maalaus sekä tietysti portaat.

057.jpg

Kaiken kaikkiaan uskallan lausua, että vanhan mökin korjaus alkaa olla voiton puolella. Mökkiin pitää siis vielä asentaa ne takan luukut, saumata laatoitus ja asentaa lattialistat sekä kunnostaa keittiökalusteet (50-luvun ihania puurunkoisia kaappeja kaikki tyynni). Verannalle pitää vielä keksiä hyvä kaappijärjestelmä ja miettiä, miten ikkuna-aukko peitetään. (Ok, tuota olisi varmasti voinut miettiiä jo aiemminkin, mutta ehtiihän sitä Silmänisku) Kuvan etualalla näkyvä hiekka tulee jäämään laatoituksen alle.

Joku viikonloppu vois pitää maalaustalkoot - vapaaehtoisia lienee pilvin pimein tarjolla - tai ehkä sittenkään ei? Koska olen ikuinen sähköjänis, otin kotitehtävänä kunnostettavaksi yhden 50-luvun astiakaapin.

Odotan innolla, että pääsen viimein sisustamaan - kaikenlaista pientä on jo hankittuna.