Yksi verannan ulkopuolisista ikkunalaseista oli haljennut. Päätin vaihtaa siihen uuden lasin vielä ennen talvea, kun uusi lasikin oli, kiitos avuliaan veljeni, jo leikattuna.

Koska lasi oli jo rikki, ei kitin irrottamisessa tarvinnut varoa muuta kuin vahingoittamasta ikkunanpokaa. Poistelin vanhat kitit puukkkoa apuna käyttäen, lasitusnaulat napsin pois pihdeillä. Maalasin kynteen (alusta, jolla lasi lepää), annoin kuivaa ja veivasin Tikkurilan pellavaöljykitistä kynteeseen ohutta nauhaa, jonka painelin sormin paikalleen. Tämän jälkeen laitoin lasin varovasti paikalleen. Lasitusnaulat kopsuttelin hyvin varovasti paikalleen entisiin reikiin varmistaen että tarttuivat kuitenkin hyvin. Sitten päällypuolen kittaaminen. Painelin taas käsin kittiä paikalleen. Pinnan viimeistelin kittilastalla vetämällä. Kun kitti on sopivan kosteaa, jäljestä saa ihan säällisen, vaikkei ammattilainen olisikaan.

Annoin kittauksen kovettua muutaman päivän, jonka jälkeen teippasin maalarinteipillä lasin niin, että teipin raja kulki hieman irrallaan kittauksesta. Maalin pitäisi peittää kittaus kokonaan. Jos kittiä jää näkyville, napsivat pikkulinnut sen mieluusti suuhunsa!

ikkunan%20kittaus-normal.jpgSitten vielä maali pintaaan, sitä tarvittiin pari kerrosta.