Kesäloma alkoi ennen juhannusta. Heti juhannusaattona Mikko ja Antti pistivät hösseliksi ja purkaa hurauttivat kaatumispisteessä olleen eteisen.
1809595.jpg

Me Jennin kanssa käytiin hakemassa täydennystä jääkaappiin ja shoppailemassa mm. uusia täkkejä (= peitteitä). Juhannus meni mukavasti Sarin, Villen ja Iitu-koiran vierailun myötä. Sunnuntaina mietittiin, pitäisikö suunnitella halltex-levyjen poistamista. Päätettiin, ettei mietitä, vaan aletaan hommiin! Niinpä kannettiin kaikki tavarat ulos ja irroiteltiin kiinteät kalusteet.

1809616.jpg


Jenni ja Antti saapuivat paikalle ja homma lähti kunnolla vauhtiin.

1809622.jpg

Maanantaina hommia jatkettiin, mutta Kertulle nousi kuume (kurkku oli ollut kipeänä jo yli viikon), joten siirryttiin yöksi Utajärvelle kaiken varalta. Mikko ja Antti roudasivat tarvikkeita parisen päivää. Onneksi tauti ohitettiin suht nopeasti ja päästiin takaisin asiaan!

Keskiviikkona Mikko alkoi nostaa mökkiä, jotta päästäisiin vaihtamaan lahonnut hirsi. Kertun kontolle jäi korjaushirsien haku Pekan luota Saaresmäestä. Homma hoitui hyvin veljenpoikien (Joni & Jansku) nostoavun ansiosta. Mikko oli nostanut mökkiä, jolloin lattia oli jäänyt lepäämään entiselle paikalleen - niskat olivat pettäneet. Joten lattian uusiminen näytti väistämättömältä. Tämä oli ollut mielessä huonompana vaihtoehtona. Toivoimme, että isompia ylläreitä ei tulisi.

Torstaina paikalle saapui talkoomiesten joukko: Antti, Tauno, Taisto ja Jorkki pölähtivät paikalle aamun tuiskeessa. Tane ja Taisto alkoivat hirrenvaihto-operaation. Antti, Mikko ja Jorkki päättivät purkaa lattian. Iltaan mennessä hommat oli tehty.

1809637.jpg