Homma etenee. Aiemmin muovimaton peitossa ollut lattia sai kyytiä. Koko lattia otettiin siis auki. Lahonnut niska korjattiin ja tuettiin altapäin. Jätettiin lattia näin auki viikoksi, jotta maapohja kuivahtaa, se oli hieman kosteaa. Suunnitelmissa oli jo alun perinkin laittaa rakennuksen ympärille salaojat ja näkemämme perusteella ne tulevat tarpeeseen.

lattia%20auki-normal.jpg

Suurin osa kutterinpuruista tälläkin puolella oli aivan virheettömän värisiä, mutta koska osa oli tummunut, eli ilmiselvästi saanut vettä, laitettiin tälle puolelle kokonaan uudet Ekovillat. Pohjalaudat olivat muutamaa yksittäistä yksilöä lukuun ottamatta hyvässä kunnossa. Virheettömät sai latoa takaisin entisille paikoilleen ja muutama uusi sahattiin. Pohjan päälle asennettiin pahvi, jonka päälle levitetiin Ekovilla ja villan päälle Ekopahvi, joka teipattiin tiiviiksi.

lattian%20asennus1-normal.jpg

Sitten alkoikin lattialankkujen asennus, joka käytti osaavilla asentajilla nopsaan.

lattian%20asennus2-normal.jpg

Vanhan ja uuden lattian saumakohdasta tuli todella siisti, eikä siihen tullut pykälää, vaikka uusi lankku on pari milliä matalampaa kuin vanha. Ja juu ei, emme alkaneet tilaamaan erikseen täsmälleen saman paksuista lankkua, joka olisi maksanut maltaita. Sen verran piheiksi opittiin, kun Laihialla viitisen vuotta asuttiin :)

Kuvissa homma näyttää nopsalta touhulta, mutta tosiasiassa näissä hommissa meni neljä päivää, vaikka ei pahemmin työmaalla istuskeltu.