Ja kesä oli käsillä ennenkuin ehdin edes tajutakaan. Mökkeily jäi vähille äidin jalkaleikkausten takia, kaikki vapaa-aika tuli vietettyä hänen apunaan. Juhannukselta alkoi parin viikon loma ja suuntasimme suvun juhannusjuhlien kautta mökille. Saatiinpas siellä sitten jotain aikaankin:

verannan%20maalausta-normal.jpg

Veranta maalattiin sisäpuolelta. Mökkiin laitettiin viimeiset sisäpuoliset listoitukset ja tiivistykset. Riveen paukutusta riitti jälleen kerran ihan tarpeeksi! Pääsimme kuitenkin sisäpuolen osalta ainakin kalkkiviivoille: sunnuntaina 4.7. pääsimme siivoamaan mökin, siirtämään kaasuhellan ja -jääkaapin väliaikaiskeittiöstä remontoituun mökkiin. Kahvithan sen kunniaksi piti keittää!

kahvet-normal.jpg

Säilytys on vielä "hieman" ongelma. Eli kiireen vilkkaa lipastoja kunnostamaan, että saadaan kamat pois lattialta venymästä! Ennen lyhkäisen loman päättymistä saimme vielä harjattua mökistä teräsharjoilla vanhat maalikerrokset pois ja vedettyä suurimpaan osaan mökkiä uuden puolukanpunaisen maalikerroksen ja räystäisiin ja muihin pieliin tietysti valkoista. Huussi sai saman värityksen.

maalattu-normal.jpg

Mökin loppumaalauksesta lupasivat huolehtia veljeni ja veljenpoikani. Vaikka nyt alkaa jo näyttää melko valmiilta, on tehtävälistassa vielä monta kohtaa, jotka odottavat tekemistään: ovet täytyy vielä kitata ja maalata, portaat on tekemättä ja laatoitus asentamatta mökin eteen. Niin ja pitäähän myös vesirännit hankkia ja asentaa. Noh, osa hommista tehdään seuraavalla lomapätkällä, joka alkaa puolentoista viikon kuluttua. Ei iske työttömyys mökin omistajaan, ei toden totta. Kun tämä riemu loppuu, niin kohteeksi joutuu saunarakennus. Mutta ehkä vasta ensi kesänä...