Meidän piti päästä lähtemään pohjoiseen jo tiistai-iltana, mutta suunnitelmiin tuli muutos, kun tuli työesteitä. Lähtö siirrettiin keskiviikkoaamupäivään. Lopulta päästiin matkaan vähän ennen kolmea.

Hain mennessä Kivihaan Cittarista neljä alumiinirunkoista puutarhatuolia (viime vuoden mallia, mutta kelpaavat meille). Sitten ajelimme suoraan mökille, tai ei aivan... tie on karmeassa kunnossa, kelirikko on pahimmillaan. Jätimme auton tien varteen ja kävelimme perille - Mikko kantoi raskaat rompekassit ja minä tuolit, jotka ovat onneksi kevyitä, eikä matkaakaan ole kuin muutama sata metriä.

Rapsuttelin hieman pihaa, mutta koska kello oli jo yli yhdeksän, päätimme suuntailla kohti Utajärveä. Aune-äiti siellä odotteli myöhäisiä kulkijoita!

Vappupäivänä ei ehditty marssille, brunssille, lounaalle tai muutenkaan juhlimaan, kun Sillankorva imaisi meidät mukaansa. Mikko raivasi tonttia, siirsimme kaatopaikalle meneviä jätteitä yhteen kasaan ja minä pesin saunaa. Vesijohto pelasi hyvin, laskimme saunan vesipadan täyteen ja tulet alle. Ei tarvinnut pihistellä lämpimän veden käytössä. Siivosin myös saunan eteisen, mutta saunakamari jäi vielä vaiheeseen.
Vieraina kävivät Jenni ja Teemu, sekä Pekka ja Eija, viimemainitut raivaussahan kanssa. Kaadettiin kaikki vanhat pusikot mökin ja saunan ympäriltä. Ne olivat aika pahasti villiintyneet. Pihasta saatiin raaputettua vanhoista lehdistä puhtaaksi lähes puolet.

Perjantai meni muissa hommissa, mutta illalla kahdeksalta päätettiin lähteä testaamaan saunaa! Jenni ja Antti suostuivat koekaniineiksi. Grillattiin ja lämmitettiin sievästi mökkiä (ei meinannut alkuun hormi vetää, mutta sinnikkään yrittämisen jälkeen onnistui). Sauna sen sijaan veti hyvin ja löylyt olivat lempeät.

Lauantaina suunnattiin taas tapahtumien keskipisteeseen. Mikon vanhemmat tulivat myös käymään Suomussalmelta ja tehtiin kova työpäivä. Mikko ja Taisto tarkastelivat kiinteistöä ja tekivät suunnitelmaa siitä, mitä korjataan ja miten. Esterin kanssa siivottiin saunakamari katosta lattiaan ja päätettiin, että 11 patjaa yhdessä saunakamarissa on vähän liikaa. Eli kaatopaikkakasa kasvoi jälleen.

Sunnuntaina piti suuntailla takaisin kotiin, mutta käytiin vielä mennessä möksällä laittamassa tuuletusikkunat kiinni. Saunakamari tuoksuu hyvälle ja kaipaa enää uusia verhoja. Nyt ollaan jo siinä vaiheessa, että saunamökissä pystyy pitämään majaa ja kunnostamaan päämökkiä.

Arvatkaapa harmittiko, että kamera jäi pois matkasta... seuraavalla kerralla olen viisaampi.